Известие

Collapse
No announcement yet.

Повишено налягане в резевоара

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Повишено налягане в резевоара

Здравейте, колеги! Имам странен проблем с налягането на въздуха в резервоара! Всеки път като развивам капачката, за да заредя от резервоара излиза въздух под доста силно налягане! Предполагам, че отдушника не е в изправност, но нито знам къде се намира, а още по- малко как да отстраня проблема! И ми се струва че това положение си е доста опасно, особено при по сериозна катастрофа! Търсих в търсачката за подобни теми но не открих, а знам че това е чест проблем при 156!
    Предварително ви благодаря за съдействието!
    Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

1

И при мен е така колега-изфъсква като развиеш нали?Дано някои обясни на незнаещите защо се получава така

Comment

Здравей колега аз по принцип го имам същият проблем но при мен го прави само когато нямам много бензин и като хода да сипвам и отворя и се едно отварям нещо газирано Незнам ако я караш с малко бензин мисля че е нормално но все пак нека и по компетентните колеги си дадат мнението
      АЛФА РОМЕО 156 2.0 TS '2000

Comment

Това явно е често срещано явление, защото и при мен го има. Не винаги, но повечето пъти изфъсква като отворя капачката.

Comment

По принцип зареждам до половината на резевоара. И след това, като светне лампата на резервата, пак наливам същото количество.
          Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Comment

по принцип има отдушник резервоара и като се запуши така става,
            незнам как е на 156 (и аз го имам този проблем) ,може въпросния отдушник да е в капачката (клапанче) и мисля скоро да я сменя че лято идва, ако не стане така ще го търся,няма как, за момента просто не си навивам капачката до края(навивам до края и връщам 1/4 оборот)
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Иначе клапан с резервоарче има в горната част на десния калник......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от belov_88 Покажи съобщение
                Здравей колега аз по принцип го имам същият проблем но при мен го прави само когато нямам много бензин и като хода да сипвам и отворя и се едно отварям нещо газирано Незнам ако я караш с малко бензин мисля че е нормално но все пак нека и по компетентните колеги си дадат мнението
                И при мене е така и не ме притеснява аз винаги я карам максимум с 18литра даже повечето с по 15 литра и секи път като отвърта испуска въздух
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin
                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Нормално за Алфа 156, имам го и аз.
                  sigpic
                  ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                  0889 636 093

Comment

колега Ферарист , от къде може да се стигне до въпросното резервоарче с клапанче , и това клапанче какво представлява,подлежи ли на ремонт или изобщо може ли да се намери отнякъде
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

мисля че на капачката има изписано предупреждение
                      за въпросното налягане.Значи е нормално.При мен е
                      по същия начин

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                        колега Ферарист , от къде може да се стигне до въпросното резервоарче с клапанче , и това клапанче какво представлява,подлежи ли на ремонт или изобщо може ли да се намери отнякъде
                        Махаш десния подкалник, завираш си главата навътре и поглеждаш нагоре и наляво - виждаш черна правоъгълна кутия, има клапан с жички на него, два маркуча мисля че влизаха и излизаха от него.....
                        Тва е....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Убу де има търсачка, има книжка. В книжката си пише че звука от "ръшинг еър" не трябва да ви притеснява. Търтея, да е жив и здрав, пък е пускал схема къде е тоя отдушник и как работи. Какво повече?
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                            И при мене е така и не ме притеснява аз винаги я карам максимум с 18литра даже повечето с по 15 литра и секи път като отвърта испуска въздух
                            дам но явно не е от малкото бензин а просто си го дават така фабрично поне от това което прочетох от колегите абе мен неме притеснява важното е да си вървят колите и да няма други ядове пък с тва се свиква
                            АЛФА РОМЕО 156 2.0 TS '2000

Comment

Working...
                            X